Aktywni Młodzi z wizytą w krakowskich szkołach

Jesień to intensywny czas promocji i rekrutacji w projekcie “Aktywni Młodzi”. Spotykamy się z dyrektorami, nauczycielami, pedagogami szkolnymi.

Jesteśmy pewni, że grupowy udział uczniów szkół średnich w naszym projekcie z pewnością przyniesie również wiele korzyści każdej szkole – wzbogaci realizację planów wychowawczych, będzie ciekawą propozycją na zaktywizowanie np. Samorządu Uczniowskiego, czy uczniów interesujących się działalnością wolontaryjną. Wszystkie stacjonarne formy wsparcia dla uczniów możemy zrealizować w szkole, natomiast wyjazdowe warsztaty projektowe to świetna okazja do zorganizowania szkolnej wycieczki.

Nasze ponad dwudziestoletnie doświadczenie w realizacji projektów młodzieżowych gwarantuje rzetelną, ciekawą merytorycznie i bezpieczną ofertę szkoleniową. Jako inicjator i lider Małopolskiej Sieci Organizacji Pozarządowych posiadamy szeroką bazę kontaktów wśród organizacji społecznych i jesteśmy w stanie zaoferować ciekawy i ambitny wolontariat, odciążając tym samym nauczycieli odpowiedzialnych za tego typu działania w szkole. Jako organizacja międzynarodowa posiadająca swoje odziały na prawie wszystkich kontynentach wzbogacimy ofertę projektową o spotkania międzynarodowe, na które zaprosimy zarówno uczniów jak i nauczycieli szkoły.

Zachęcamy dyrektorów i nauczycieli małopolskich szkół zainteresowanych ideą projektu do kontaktu z nami!