Podsumowanie roku 2020 w projekcie. Życzenia noworoczne

To już ostatnie dni roku 2020.
Był on wyjątkowy – naznaczony epidemią, która zmieniła wiele, wydawałoby się nienaruszalnych, stałych elementów naszej cywilizacji. Zmieniła sposób naszego funkcjonowania w życiu społecznym, w pracy, w szkole – w dużym stopniu ograniczyła nasze bezpośrednie kontakty z ludźmi i przeniosła je do świata wirtualnego. Mimo tych niedogodności i nowych wyzwań – działamy!
W naszym projekcie „Aktywni Młodzi” udało się przeprowadzić wiele zaplanowanych aktywności – w dużej części w formie on-line, ale również bezpośredniej.
Od początku projektu skorzystało z niego prawie 200 młodych osób (a dokładnie 198 osób – przyznacie, że to już całkiem spora społeczność 😊).
Koniec roku to zwykle czas podsumowań, więc teraz jest czas na trochę projektowych statystyk.
W wyjazdowych warsztatach pn. Trening umiejętności interpersonalnych uczestniczyły 104 osoby – nie wszystkie miały okazję uczestniczyć w warsztatach wyjazdowych, bo część warsztatów miała formę zajęć on-line.
W Warsztatach współpracy zespołowej uczestniczyły 133 osoby – również częściowo odbyły się one w formie zajęć on-line.
24 osoby zainteresowane pogłębieniem umiejętności liderskich wzięło udział w Warsztatach dla liderów.
61 osób skorzystało z pomocy mówcy motywacyjnego, uczestnicząc w zajęciach pn.  Akcja Motywacja.
Kompetencje międzykulturowe wzmocniło 119 osób – uczestników spotkań pn.  Śniadanie międzykulturowe. Temu celowi służyły również spotkania z cyklu Kawa Fair Trade z NGO – wzięło w nich udział 27 osób.
43 osoby miały okazję poznać specyfikę III sektora, czyli środowisko organizacji pozarządowych, w trakcie spotkań z przedstawicielami NGO przy ognisku. 106 osób zaangażowało się w wolontariat na rzecz organizacji pozarządowych i lokalnych instytucji.
Liczby pokazują, że mimo wszystko był to dobry rok.

Oby Nowy Rok 2021 przyniósł Wam powodzenie i liczne sukcesy! Życzymy Wam zdrowia i spełnienia marzeń!